De Intercom Control Box (ICB)

Met de Intercom Control Box kunt u uw deurintercom, of gewoon de bel bij uw voordeur, doorschakelen naar ieder apparaat in uw huis. Zoals uw draadloze telefoon, uw mobiele telefoon of zelfs uw iPad.

Over de ICB

Wat doet de Intercom Control Box?

De Intercom Control Box (ICB) van WENQ geeft bewoners van een appartementencomplex/woning de mogelijkheid een deur-intercomsysteem op elke plaats in de woning te bedienen. Onder het bedienen wordt verstaan: het spreken met de bezoeker bij de centrale toegangsdeur van het appartementencomplex en vervolgens deze deur openen. Daarna kan op dezelfde wijze de voordeur van het appartement worden geopend.

Kortom mensen die minder of niet mobiel zijn, zelfstandig de mogelijkheid geven om bezoekers op elk moment op een veilige en eenvoudige wijze toegang tot de eigen woning te verschaffen.

Gemak voor de bewoner

In 2012 plaatste WENQ een Intercom Control Box bij complex Insulinde in Nijmegen, complexbeheerder Richard van Oers over deze oplossing:

 • Sinds januari 2012 is er door de firma WENQ in de woning van een van onze bewoners op complex Insulinde een uitbreiding geplaatst op de bestaande videofoon installatie.

  De uitbreiding bestaat uit twee nieuwe dect telefoontoestellen. Door het gebruik van deze toestellen kan de bewoonster vanuit haar luie stoel bezoek wat bij de centrale toegangsdeur aanbelt toespreken. Als blijkt dat het bekende zijn dan kan ze met diezelfde telefoon de deur openen. Voordeel hiervan is dat ze niet eerst hoeft op te staan en naar de videofoon hoeft te lopen die ergens in de woning hangt. Nadeel van een videofoon die ergens in de woning hangt is dat, als de bewoner slecht ter been is, het vaak te lang duurt voordat ze bij de videofoon is. Hierdoor kan de visite denken dat er niemand thuis is of dat er iets anders aan de hand is. Met dit systeem kan er direct contact gemaakt worden en kan de deur geopend worden.

  Een perfect systeem dus voor mensen die slecht ter been zijn of die om welke reden dan ook (tijdelijk) niet zo mobiel zijn. En het mooie aan dit systeem is dat het tevens ook als normale telefoon functioneert.

  De bewoners hebben er veel gemak van.

  Richard van Oers, complexbeheerder Insulinde Nijmegen

In samenwerking met

Bij de ontwikkeling van de Intercom Control Box zijn een aantal partijen behulpzaam geweest, onder andere Gemeente Nijmegen (afdeling WMO), Portaal Nijmegen en de Provincie Gelderland met het programma “Thuisgeven”.

gemeente nijmegenProvincie GelderlandPortaal

Al vaak gerealiseerd

De Intercom Control Box is al vaak gebruikt en gerealiseerd in projecten van verschillende formaten, van kleine particuliere woningen tot complete appartementencomplex, bijvoorbeeld bij:

Woonzorg Nederland Nijmegen        Insulinde Nijmegen                             Zonnebaars Nijmegen

Bekijk ook

Laat ons u bellen:

  Uw naam

  Uw telefoonnummer

  Contactgegevens