Oplossingen om langer zelfstandig thuis te wonen

Bij het veranderen van de leefsituatie verandert de vraag op het gebied van wonen. Er ontstaat een behoefte aan woningcommunicatie en automatiseringstechniek die ervoor zorgt dat men langer zelfstandig kan blijven wonen.

Nederland is sterk aan het “vergrijzen”. De bevolkingsgroep van 55 jaar en ouder wordt steeds groter. Deze mensen moeten vaak langer zelfstandig thuis wonen. Zij moeten in hun huidige woning blijven wonen omdat doorstromen i.v.m. lichamelijke klachten naar andere woonvormen vaak niet mogelijk is. Mensen met een lichamelijke beperking wonen niet meer per definitie in instellingsgebouwen maar meer en meer in gewone woningen. Dit alles brengt in de maatschappij op het terrein van wonen nogal wat veranderingen met zich mee. Daarmee zal in de nieuwbouw en bij bestaande woningen meer rekening mee gehouden moeten worden, zowel in de particuliere sector als in de huursector.

Bij het veranderen van de leefsituatie verandert de vraag op het gebied van wonen. Er ontstaat een behoefte aan woningcommunicatie en automatiseringstechniek die ervoor zorgt dat men langer zelfstandig kan blijven wonen in de huidige woning. Domotica is ook wel een verzamelnaam voor allerlei vormen van communicatie en automatiseringstechniek in uw woning. Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis van oudere, bestaande en nieuwe technieken waardoor wij oplossingen kunnen bieden in bestaande woningbouw en in nieuwbouw. Of u nou in een losstaand huis woont of in een appartementencomplex.

Woningcommunicatie en automatiseringstechniek

Naast de bouwkundige aanpassingen in woningen is het ook met andere oplossingen mogelijk om gewoon langer zelfstandig te blijven wonen. Een aantal voorbeelden:

Draadloze intercom telefonie systeem

  • Indien u moeilijk ter been bent is het soms lastig om de deur te openen voor het bezoek dat bij u aanbelt. Daarom is het prettig dat u op elke plek in uw woning op een veilige manier bezoek kan binnen laten. U hoort via een draadloos toestel wie er voor de deur staat en kunt vervolgens middels een druk op een knop de voodeur van uw woning openen. Daarnaast is het ook mogelijk de gewone telefoontjes hierop te ontvangen. Woont u in een appartementencomplex dan kan ook de intercomoproep van de centrale toegangsdeur van het complex erop worden aangesloten. Dit gebeurt middels de door ons ontwikkelde Intercom Control Box, de ICB.

Draaideur- en schuifdeurautomatisering

  • Is het lastig om de deur met de sleutel te openen of de schuifpui open en dicht te maken dan kunnen wij deze voor u automatiseren. Zo wordt het makkelijk om zelfstandig het huis in en uit te gaan zonder daar hulp bij te hoeven vragen. Dit alles gebeurt veilig omdat wij ons aan de NEN EN 16005 houden. Dit is een Europese standaard die waarborgt dat alles goed is beveiligd. U hoeft dus niet bang te zijn dat een deur tegen u aan komt of plotseling sluit. Lees hier meer over draaideurautomatisering en schuifdeurautomatisering.

Bedieningen op maat voor uw woning en deuren

  • Omdat niet iedereen hetzelfde is, is het ook niet mogelijk om voor iedereen dezelfde bediening van een systeem te gebruiken. Wij zijn er in gespecialiseerd om de bediening aan te passen aan de gebruiker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bediening via een IPad, Iphone of Android Smartphone. Maar ook bediening via simpele afstandsbediening met grote knoppen of het bedienen middels een draadloze telefoon welke is aangepast voor slechtzienden. Er is gewoon veel mogelijk, belangrijkste is dat u zelf gemakkelijk en veilig uw volledige woningcommunicatie en automatisering kan aansturen. Bekijk hier een aantal voorbeelden.

Geïnteresseerd? Vragen?

WENQ heeft door zijn jarenlange ervaring veel kennis opgebouwd in de woningcommunicatie en automatiseringstechniek. Heeft u vragen of bent u op zoek naar een specifieke oplossing bel ons gerust op of gebruik ons contactformulier!

De toekomst

Veel van deze oplossingen worden op dit moment gefinancierd door de overheid, onder andere via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Om de kosten voor de samenleving in de hand te houden zal op het gebied van woningautomatisering veel geïnnoveerd moeten worden. Er moeten oplossingen komen die breed toepasbaar zijn, dus niet alleen voor nieuwbouw maar ook voor bestaande nieuwe en oudere woningen.

Bekijk ook

Laat ons u bellen:

    Uw naam

    Uw telefoonnummer

    Contactgegevens