IP-Intercom en toegangscontrole

WENQ adviseerde over de toegangscontrole van 15 appartementen op de Troelstrahof in Culemborg. Wat uiteindelijke leidde tot de realisatie van een op IP gebaseerd intercomsysteem en toegangscontrolesysteem.

Over het Troelstrahof

Adviseren

Bij de bouw van een gecombineerd appartementencomplex in Culemborg werd WENQ gevraagd om voor woningcorporatie KleurrijkWonen en zorggroep Zorgcentra De Betuwe advies te geven op het gebied van het intercomsysteem en de toegangscontrole. In het Troelstrahof werden 15 appartementen gebouwd, een combinatie van zelfstande woningen en woningen met een zorgservice.

Intercomsysteem over IP

Wenq adviseerde een intercomsysteem over IP, waarbij geluid en beelden vanaf de hoofdingang van het complex over een zogenaamd ethernet-netwerk naar de woning worden gestuurd van de persoon waarbij wordt aangebeld. Deze persoon kan dan via ditzelfde netwerkt praten met de gast en vervolgens de deur openen of ophangen. Wenq adviseerde dit systeem en zorgde voor de realisatie hiervan, zoals het leveren van de juiste hardware en software en het in bedrijf stellen . Eind 2010 zijn de appartementen opgeleverd en het intercom- en toegangscontrolesysteem draait sinds die tijd probleemloos.

Realiseren

Naast de toegangscontrole van ieder appartement, is er ook een systeem gerealiseerd voor de algemene woonkamer van de zorgwoningen. Als er bij de woonkamer wordt aangebeld wordt deze automatisch doorgestuurd naar de mobiele telefoon van een zorgmedewerker. De zorgmedewerker kan dan via de mobiele telefoon met de bezoeker spreken en ook de deur openen.

Bekijk ook

Laat ons u bellen:

    Uw naam

    Uw telefoonnummer

    Contactgegevens