Gebouwcommunicatie nieuw bedrijfspand Ede

In samenwerking met verschillende partners werd een two-way videosysteem, in de vorm van een IP-deurvideointercominstallatie met toegangscontrole, geleverd en in bedrijf gesteld.

Over dit nieuwe bedrijfspand

De opdracht

In opdracht van JWR elektrotechniek heeft WENQ in samenwerking met verschillende partners de gebouwcommunicatie, in de vorm van IP-deurvideointercominstallatie met toegangscontrole, geleverd en in bedrijf gesteld.

Two-way video

Dat houdt in dat alle gebouwcommunicatie, zoals een videocommunicatie van de voordeur naar kantoor of vergaderruimte en terug, over een eigen netwerk gaat. De eigenaar van het gebouw had daarnaast als eis gesteld dat alles in de gebouwatomatisering zoveel mogelijk webbased moest zijn. WENQ heeft uiteindelijk een two-way (twee richting) deurvideointercomsysteem geleverd en geïnstalleerd, waarbij bezoeker en medewerker niet alleen elkaar kunnen spreken maar ook elkaar kunnen zien tijdens het gesprek (vergelijkbaar met Skype of FaceTime). Omdat deze systemen webbased waren was het zowel mogelijk om via de diverse touchscreens in het gebouw het intercomsysteem te bedienen als via de laptops van diverse medewerkers.

En domotica

Uiteindelijk is ook verscheidene domotica aangesloten op dit systeem via het zogenaamde KNX-EIB protocol. Zo zijn ook zonwering, klimaatinstallaties en verlichting geïntegreerd op de touchscreens in het pand en de laptops van de staf, wat een aanzienlijke kostenbesparing opleverde.

Bekijk ook

Laat ons u bellen:

    Uw naam

    Uw telefoonnummer

    Contactgegevens