Dwaaldetectie en draadloze intercom Diakonessenhuis Utrecht

WENQ realiseerde een dwaaldetectiesysteem voor verschillende afdelingen (psyhcogeriatrie, geriatrie en orthopedie) van het Diakonessenhuis alsmede een draadloos intercomsysteem voor de afdeling couveuse en kinderen.

Over de samenwerking

Communicatieoplossing ingang kinder- & couveuseafdeling

Naar aanleiding van de vraag om een oplossing te vinden voor de problematiek rondom de toegangsverlening bij de ingang van de kinder- en couveuseafdeling heeft WENQ een advies uitgebracht over de nieuwe oplossing en deze ook gerealiseerd.
Het probleem was dat het oude intercomsysteem en camerasysteem technisch niet goed functioneerde. Ook functioneerde deze oplossing praktisch niet goed omdat het twee vaste binnenposten had op de zusterposten die niet altijd bemand zijn.
Na inventarisatie van de huidige infrastructuur, aanwezige systemen en de wensen van de staf en het verplegend personeel hebben we advies gegeven hoe e.e.a. opgelost kan worden.
Om de kosten van een compleet nieuw intercomsysteem uit te sparen hebben wij een intercompost ontwikkeld welke te integreren is met het huidige zorgoproepsysteem, telefoniesysteem, camerasysteem en de toegangsdeuren.
Ons uitgangspunt is samenwerken met de klant. Hierdoor is ook daawerkelijk een oplossing gemaakt die voor de staf en verplegend personeel goed aansluit bij het werkproces. Kortom mobiel op de afdelingen op een veilige manier bezoek binnen laten. Door samen met de technische dienst dit te realiseren zijn de kosten tot een minimum beperkt.

Dwaaldetectie van patiënten

Om te voorkomen dat dementerende cliënten van verschillende afdelingen in het Diakonessenhuis door het ziekenhuis gaan dwalen zijn er bij verschillende afdelingen dwaaldetectie systemen geplaats. WENQ heeft een systeem samengesteld en geconfigureerd wat te koppelen is met het huidige zorgoproepsysteem. Hierdoor heeft de installatie door de technische dienst zelf kunnen plaatsvinden waardoor de kosten beperkt zijn gebleven. Kortom door samen te werken is een mooie oplossing gerealiseerd waarbij het verplegend personeel een melding krijgt als een client de afdeling af gaat. Hierdoor is een betrouwbare en veilige oplossing gerealiseerd waarbij de veiligheid en het welzijn gewaarborgd blijven.

Over het Diakonessenhuis Utrecht

  • Het Diakonessenhuis Utrecht is het stadsziekenhuis van Utrecht. Het ziekenhuis bevindt zich in het stadscentrum (Utrecht Oost) en beschikt over een polikliniek waar vrijwel alle specialismen spreekuur houden. Ook herbergt deze locatie één van de grootste bevallingscentra van Nederland met diverse kraamsuites en een geboortecentrum. Ons moderne dagbehandelcentrum oncologie/ hematologie vindt u ook in Utrecht. Dit centrum is ontwikkeld in samenwerking met patiënten en speciaal ingericht voor de zorg voor mensen met kanker. In 2013 opende het ‘state of the art’ spoedzorgcentrum van Utrecht de deuren. Hier vindt u onze spoedeisende hulp, een geïntegreerde huisartsenpost, een apotheek, een Intensive Care met eenpersoonskamers en een hypermodern operatiecomplex met negen operatiekamers.

    via: http://www.diakonessenhuis.nl/Pub/home/over-ons/organisatie/Utrecht-en-Zeist

Bekijk ook

Laat ons u bellen:

    Uw naam

    Uw telefoonnummer

    Contactgegevens