Bedieningen op maat voor alles in uw woning

Oplossingen moeten niet alleen technisch goed werken, ze moeten ook goed en gemakkelijk te bedienen zijn, voor iedereen. Daarom biedt WENQ verschillende soorten bedieningen op maat, voor al uw woningcommunicatie.

Bediening op maat

Uw woning gemakkelijk bedienen

Doel van woningcommunicatie is het besturen van allerlei techniek in uw woning. Belangrijk daarbij is niet alleen dat de woning qua techniek volstaat, de bedienings en het bedieningsgemak is minstens zo belangrijk. De bediening moet passen bij de fysieke mogelijkheden van de bewoner en de bediening moet intuïtief en begrijpelijk zijn. Als we naar de gebruikers kijken van de woningcommunicatiesystemen zijn deze heel divers. De ene gebruikt het omdat de persoon er woont en de ander omdat hij het beroepsmatig moet bedienen, denk hierbij aan de thuishulp of thuiszorg. Maar bij WENQ is het altijd belangrijk dat de gebruiker snel en gemakkelijk met alle techniek kan omgaan.

Gebruiksvriendelijke bediening, zowel op maat als bestaand

Met de huidige technieken is het mogelijk om te faciliteren in bedieningsvormen, denk hierbij bijvoorbeeld aan touchscreen oplossingen waarbij de knoppen op het scherm aangepast kunnen worden in vorm, kleur en interactie. Voor oudere mensen moeten we hierbij denken aan goede contrastwaarden, duidelijke taalgebruik, afbeeldingen en vormen die ze als knop herkennen en goede kleuren ivm kleurenblindheid

Maar ook bestaande draadloze technologie kan inventief gebruikt worden. Bijvoorbeeld door voor de besturing gebruik te maken van een normale draadloze telefoon om de woning aan te sturen. Dezelfde telefoon waarmee ook gewoon gebeld kan worden. Hier zijn veel verschillende modellen in te verkrijgen, bijvoorbeeld met een groot display of extra grote knoppen. Vooral bij ouderen mensen is het hierdoor makkelijk in te passen in het dagelijks gebruik en een praktische oplossing om het zelfstandig wonen te veraangenamen. Daarnaast is integratie met omgevingsbesturing mogelijk, om zo bijvoorbeeld vanuit bed middels blaaspijpje of vanuit een rolstoel de deur te kunnen openen middels de joystick.

Er is veel mogelijk

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden, zoals:
– Aansturing met tablet (Apple iPad, Samsung Galaxy Tab)
– Aansturing met smartphone (Apple iPhone, Samsung, HTC, Sony, LG, etc.)
– Aansturing met de rolstoel of scootmobiel (bijvoorbeeld met een knop, joystick of blaaspijpje)
– Aansturing met DECT-telefoon
– Aansturing met afstandsbediening
– Aansturing met grote ronde knoppen

En mocht een van deze bestaande oplossingen niet voldoen, dan zal WENQ er werk van maken om een passende besturing voor uw woningcommunicatie te vinden.

Bekijk ook

Laat ons u bellen:

    Uw naam

    Uw telefoonnummer

    Contactgegevens